FÖRELÄSNING

Boka en stilföreläsning

Jag och min kollega Monica Nordlund håller föreläsningar på temat "Stil då och nu - modets utveckling och hur du kombinerar vintage med dagens trend". Vi inspirerar åhörarna att hitta plagg med historik och känsla samtidigt som vi blandar in moderna plagg för en unik, personlig och tidlös stil. Med dagens snabba konsumtion av kläder manar vi även till eftertanke om hur man kan kombinera hållbarhet med ett brinnande modeintresse.

Modehistoria

Föreläsningen tar sin början i modehistorien från 40-talet fram till 80-talet där vi visar plagg från de olika årtiondena och vad som var utmärkande för respektive tid. Vi ser hur plaggen utvecklats i snitt, modeller och kvaliteter.

Dagens trend

Föreläsningen fortsätter med en trendspaning. Vi visar hur dagens mode ser ut och inspirationskällorna till de plagg vi ser på catwalken. Vilka är de nya influenserna och vad har hämtats från historien.

Styling

På scenen stylar vi ett antal utvalda plagg, några vintage och några nyproducerade som vi sedan kombinerar med antingen vintage eller trend för en elegant och tidlös mix. Här inspirerar vi till att våga blanda och även guidar till de rätta secondhand- och vintageinköpen.

Slow fashion

Föreläsningen avslutas med ett antal handfasta tips om hur man kan konsumera mer hållbart och agera för att få en garderob som håller längre och dra ner på det uppskruvade tempot som vi idag konsumerar kläder.

Om Louise & Monica

Louise Jansson är kommunikatör, trendspanare och stylist som hjälper kvinnor att hitta sin stil och bygga basgarderober med fokus på kvalitet och hållbarhet. Louise har ett öga på omvärlden, spanar trender och pratar mode i radio.

Monica Nordlund är stylist med fokus på vintage som klär kvinnliga artister och skådespelare med sina vackra plagg. Monica har under många år samlat skatter i form av kläder, skor och accessoarer från sekelskiftet och framåt. 

Kontakta oss på mail - louise.jansson@garderobsrensning.nu eller telefon 0708-292255 om ni vill boka en föreläsning!